OPPLEVELSER

På vår campingplass kan du føle deg fri til å benytte deg av alt areal vi disponerer.

Agdenes har en rik kystnatur med massevis av rekreasjonsmuligheter.
Her er noe av det vi kan by på….

Badeliv

Ta med barna til den fine og langgrunne badeplassen ved Storvatnet. Her er det benker, grillplass, toaletter og mulighet for å leie kano bare tre kilometer fra campingen.
Litt langt for en hurtig og forfriskende dukkert? Da har du alltids den fine sjøkanten på campingen vår.

Båthavn

Rett ved siden av campingen finner du Røysa småbåthavn med et yrende liv. Her finnes det også gjestehavner for de som kommer sjøveien. Det er tilrettelagt for utsett av båt.

Agdenes fyr

Agdenes fyr er på historisk grunn og her kan du nyte 360 graders utsikt mot Garten og Storfosna, Brekstad, innover mot Råkvåg og Trondheimsfjorden videre innover mot Trondheim

Fjellturer

Ta en liten tur eller to på fjellknausene bak Hegg Camping for å ikke glemme en til to timers turer opp til Eidemstuva, Gravvikheia eller Vetaliheia. Som variasjon finner du en opparbeidet sti langs sjøen nedenfor Rishaugmoen og litt lenger ute finner du Værnestangen som absolutt er verdt en liten rundtur med sitt varierte terreng.

Sykkelturer

På sykkel kan vi anbefale tur over til Ørland og besøke idylliske Døsvika, Uthaug, Beiarn og Garten. Eller gjør en dagstur ut av det ved å ta ferje videre ut til Storfosna og Kråkvåg. Det er mulig å returnere med ferje både via Garten til Værnes og fra Brekstad til Valset. Så her kan man gjøre det hele til en rundtur.

Bakeriet Pub og Kafe

En liten og veldig trivelig pub og kafe i lett gangavstand fra campingen. Her kan du nyte et godt måltid sammen med god drikke. De byr også ofte på fotballkvelder på storskjerm.

Butikker

Det er to dagligvarebutikker i nærområde. Den nærmeste finner du i gangavstand to kilometer fra campingen og den andre i Selva seks kilometer fra oss.

Skiturer

Øyangvatnet i Lensvika tilbyr flotte skiløyper om vinteren. Her er det både lysløype og oppkjørt skispor innover mot Steinvassbua.

Nyt livet på campingen

Helt til sist, så må vi ikke glemme å bare nyte livet på selve campingen. Se på båtene som går forbi i Trondheimsleia, nyte de fine solnedgangene, se på den fastboende oteren ut på sine daglige «fisketurer». Og er du ekstra heldig, kan du få med deg niser, spekkhoggere og knølhval på vei inn eller uten fjorden. Ikke glem å se litt opp innimellom for der svever ofte ørna.

Vi har vært så heldige å få benyttet oss av bloggen «Med koffert og kamera» og hva de forteller om sitt besøk hos oss.

Bloggen er skrevet av  Yngvill Dal og John Aavitsland

Agdenes – en kystperle på Trøndelagskysten

12. Juni 2020

Vi har reist mye rundt i verden og opplevd mange utrolig mange vakre steder, men denne lille plassen på sydsiden helt ytterst i Trondheimsfjorden må være noe av det vakreste vi har sett. Havet, blomsterengene og sola som såvidt dypper seg ned i havet tar nærmest pusten fra deg.

bobil
Vi velger flotte Hegg Fritidspark med en fantastisk utsikt utover Trondheimsfjorden. For oss som ikke er så glad i kaoset av spikertelt som ofte møter oss, så er det fantastisk å komme til denne plassen. For de faste gjestene er det flotte campinghytter på rekke og rad i skikkelig gjennomført stil, og ekstra hyggelig er jo det når eierne kommer å hilser på.
Vi rekker akkurat å ta noen bilder nede i fjæra som ligger bare et steinkast foran bilen..
Før solen dupper seg såvidt i havet som om den vil fortelle oss at nå er det sommer.
Etter å ha våknet med verdens vakreste soloppgang rett inn i soverommet så er det på tide å dra på oppdagelsestur med sykkelen. Hele Agdenes står i full blomst! De vakreste blomsterengene mot det blå havet er ubeskrivelig vakkert.
Jeg hekter sykkelen av bilen, pakker med meg kamera og setter kursen vestover. Gamle båthus, sandbanker og blomsterenger. Vakrere kan det ikke bli.
Jeg sykler videre utover halvøya og passerer stadig gamle beitelandskap vakkert pyntet med ugras som løvetann og engsoleie.
Jeg passerer dette flotte herskapelige huset. Husene ligger svært spredd her og det er en fin blanding av fastboende og hytter.
Det finnes mange krigsminner rundt Trondheimsfjorden. En av de passerer jeg på veien.
Fantastisk utsikt over mot Brekstad og Ørland lufthavn. Det yrer av fugleliv her ute. Måker, Kjeld og hegrer er det overalt her.
Har du lyst til å prøve fiskelykken så står sløyebordet klart om man skulle få en laks eller sjøørret. Eller kanskje det blir torsk, sei, lysing, piggvar eller kveite. Trondheimsfjorden er kjent for godt fiske.
På min vei utover finner jeg stadig nye avstikkere ned mot havet. Små gamle veier som er helt supre å sykle på. Her kan alle finne sin lille private bukt.
Jeg passerer «kystbiene» og sykler pent forbi. Aldri godt å vite om noen akkurat har vært der og forstyrret de i arbeidet. Da er de ikke alltid like fornøyde.
Jeg ender ut på en smal sti og tusler ned til havet for å stikke tærne i havet som viser seg å være langt kjøligere enn Oslos 19 grader akkurat nå, gradestokken stopper nok på 10 grader.
En leser kunne fortelle meg følgende om denne vakre blomsten som heter skrubbær. Den får etterhvert røde, skumaktige bær. Spiselige, men helt ubrukelige til noe som helst. Helt uten smak og næring. Jeg spiste mye av dem som barn i Trøndelag.
Myrull er alltid et vakkert syn! Her er en av mange stier du kan følge ned til sjøen.
Ved enden av stien finner jeg denne vakre sandstranden og det blir en liten pause her.
Noen lesere som vet hvilken historie denne steinveggen har?
Sykkelveiene her er helt fantastiske og med ekstrahjelp fra motoren på el-sykkelen så tilbakelegger man raskt mange kilometer. Denne oppladbare sykkelen er den beste investeringen jeg har gjort for å komme meg rundt.
i begynnelsen av Juni er det som en grønn «oase» overalt. Måtte stoppe ved dette vakre treet.
En vakker liten bukt med sandbunn og mengder med enorm stor fingertare.
Fingertare er rik på smak, mineraler og naturlig glutamat som brukes som smaksforsterker i mat. Når du serverer taren sammen med fisk får du grønnsak, salt og krydder i ett. Her fant jeg flere oppskrifter på bruk av fingertare i mat.
Denne fantastiske moloen går over til Stavøya. Der var det båtanløp, post og butikk som de bestyrte i tillegg til lakse og Lofotfiske. Under 2. Verdenskrig tok Tyskene Stavøya og de hadde russerfanger der, det var de som bygde moloen over til Stavøya. Tusen takk til en av våre lesere som hadde familie som vokste opp der og kunne fortelle oss denne historien.
Noen har statuer i hagen, andre har fisk. Flotte var de ihvertfall.
Det er mange gårdsbruk som ligger spredt over hele kommunen. En god blanding av nye praktiske byggverk og gamle bevaringsverdige gårdshus.
Her ute ligger Sletvik Feltstasjon som er endel av NTNU, instituttet for biologi. De jobber med klima, biodiversitet, forurensing og bærekraftig naturressurs-utnyttelse.
Måtte også stoppe å ta bilde av dette vakre gårdsbruket med gresstak og et nydelig inngangsparti.
Jeg sykler videre utover og får en fantastisk utsikt over fjellene.
Agdenes har 3 kirker, dette er Agdenes kirke fra 1858.
Så var vi ved enden og her kan man ta fergen ut til øyene Leksa og Storfosna.
En liten båthavn finner vi også her med små og store båter som tåler mye sjø og er godt egnet som fiskebåter.
Den andre dagen syklet vi andre veien, fortsatt med Hegg Fritidspark som utgangspunkt og fikk en fantastisk tur ut til Agdenes fyrstasjon. Fyret ble tent første gang i 1804 og senere flyttet litt på før det igjen ble tent på plassen det nå står i 1836 Skal du feire noe spesielt så kan du faktisk leie dette fyret, trykk her så kommer du til hjemmesiden deres. hvor du også kan lese mer historie om dette vakre fyret.
Så har kvelden kommet og solen vil nok en gang erte oss med å gå ned i havet for så å holde det lyst gjennom gjennom hele natten. Denne plassen kommer vi garantert tilbake til. Imorgen går ferden videre nordover.
Kartet viser Campingplassen Hegg Fritidspark og sykkelrutene vi tok derfra. Vi var ikke på øyene denne gangen, det tar vi nesten gang vi kommer.

Hegg fritidspark har telefon direkte til eier Edgar 92300300. (Feil nummer i havneguiden). Du finner den på googlemap når du søker de opp.

Agdenes har veiforbindelse til Orkanger og videre til Trondheim (77 km fra Selbekken, langs fylkesveg 710/E 39). Fra Selbekken er det daglig hurtigbåtforbindelse til Trondheim, og det er fergeforbindelse over Trondheimsfjorden fra Valset til Brekstad på Fosenhalvøya (fylkesveg 710).

Alt innhold og bilder i denne bloggen tilhører https://koffertogkamera.no/